Me Lainaajassa tuomme sinulle sosiaalisen markkinapaikan ihmisten väliseen lainaamiseen.
Mitä me tarkalleen ottaen teemme?
Me Lainaajassa tarjoamme markkinapaikan, jonka kautta voit antaa tai ottaa lainaa kanssaihmisiltäsi. Meillä on tavoitteena että pystyt hoitamaan raha-asiasi avoimesti ja sosiaalisesti. Tässä on kuvaus miten markkinapaikkamme toimii:
Tarkistamme jokaisen lainanhakijan henkilöllisyyden, osoitteen ja luottotiedot. Mikäli nämä tiedot eivät ole kunnossa, Lainaaja ei ole sopiva paikka näille henkilöille.
Lainanantajat tekevät tarjouksia lainanottajille: ”Lainaan sinulle 50 euroa 8% korolla”. Tarjouksien perusteella määräytyy lainanottajan kokonaiskorko, lainanantaja saa tarjoamansa koron mikäli hänen tarjouksensa on riittävän hyvä. Riskin pienentämiseksi suosittelemme lainanantajia lainaamaan pieniä summia yksittäisille hakijoille.
Kun haettu summa on täynnä ja ilmoitusaika päättynyt, toimitetaan rahat hakijan ilmoittamalle tilille. Tämä tarkoittaa samalla laillisen velkasopimuksen vahvistusta.
Lainanottajat lyhentävät lainaansa kuukausittain suoraveloituksella tai e-laskulla meidän tilillemme josta ne kohdistuvat lainanantajille. Jos maksut myöhästyvät, velalliselle tulee muistutusmaksut ja sopimusrikkomus siirretään tarvittaessa perintätoimiston hoidettavaksi.
Lainaaja.fi ansaitsee lainan järjestelypalkkiolla, tilinhoitomaksulla ja veloituksella saaduista tuotoista.
Miksi naapurilta lainaaminen on parempi tapa toimia
Sosiaalinen lainaus mahdollistaa kaikille paremman koron. Lainanantajat saavat hyvän tuoton, lainanottajat alhaisemman koron – näin molemmat osapuolet hyötyvät. Sosiaalinen lainaus on reilumpi, fiksumpi ja inhimillisempi tapa sijoittaa ja lainata rahaa. Se on kuin lainaisit ystäviltäsi ja sukulaisiltasi, paitsi että luottoja rahoittamassa on mukana ihmisiä joita et tuntenut aiemmin.
Sekä lainanottajat että lainanantajat saavat paremmat korot, koska sosiaalinen lainaus on tehokkaampaa kuin perinteiset pankkien toimintamallit. Pankeilla on suuret kulut toiminnassaan, joihin kuuluvat sadat työntekijät sekä kaikkien konttorien ylläpito. Tästä syystä niiden täytyy myös veloittaa korkea korko lainoistaan.
Sosiaalinen lainaus on maailmalla jo jalansijaa ottanut finanssi-innovaatio. Esimerkiksi Englannissa toimii Zopa, USA:ssa Lending Club ja Ruotsissa Loanland.
Miten pääsen osallistumaan?
Palvelumme on kehitysvaiheessa, joten lainaaminen ei onnistu vielä. Mikäli kiinnostuit ja haluaisit mukaan kehittämään oikeasti uudenlaista palvelua, voit ilmoittautua beta-testaajaksi.
Me Lainaajassa haluamme tarjota sinulle sosiaalisen markkinapaikan toisilta ihmisiltä lainaamiseen ohittaen pankit.
Parempi tapa toimia
Sosiaalinen lainaus on reilumpi, fiksumpi ja inhimillisempi tapa lainata rahaa ja sijoittaa. Se on kuin lainaisit ystäviltäsi ja sukulaisiltasi, paitsi että luottoja rahoittamassa on tuhansia samanlaisia ihmisiä kuin sinäkin.
Sekä lainanottajat että lainanantajat saavat paremmat korot, koska sosiaalinen lainaus on tehokkaampaa kuin perinteiset pankkien toimintamallit. Pankeilla on erittäin suuret kulut toiminnassaan, joihin kuuluvat sadat työntekijät sekä kaikkien konttorien ylläpito. Tästä syystä niiden täytyy myös veloittaa korkea korko lainoistaan.
Oletko koskaan kysynyt mitä pankit tekevät rahoillasi jotka olet tallettanut? Niitä käytettän muun muassa toisille lainaamiseen, vedonlyöntiin dollarin kurssista sekä kaikkiin muihin mahdollisiin rahantekojunailuihin. Onko sinulta kysytty lupaa tähän?
Lainaajan kautta tavalliset ihmiset lainaavat toisille tavallisille ihmisille. Pankki ei toimi välimiehenä vetämässä osakkeenomistajia lihottavia korkoja eikä pääse sijoittamaan rahoja veroparatiisiyhtiöihin.
Meillä Lainaajassa haluamme hoitaa rahojesi hallinnan avoimesti ja sosiaalisesti. Tässä on kuvaus miten markkinapaikkamme toimii:
Tarkistamme jokaisen lainanhakijan henkilöllisyyden, osoitteen ja luottotiedot. Mikäli nämä tiedot eivät ole kunnossa, Lainaaja ei ole sopiva paikka näillä henkilöille.
Lainanantajat tekevät tarjouksia lainanottajille: ”Lainaan sinulle näin paljon tällä korolla”. Tarjouksien perusteella määräytyy lainanottajan kokonaiskorko, lainanantaja saa tarjoamansa koron mikäli hänen tarjouksensa on riittävän hyvä.
Riskin pienentämiseksi suosittelemme lainanantajia lainaamaan pieniä summia yksittäisille hakijoille. Suosittelemme että 500€ summa tulisi hajauttaa ainakin 50 hakijan kesken.
Kun haettu summa on täynnä ja ilmoitusaika täynnä, toimitetaan rahat hakijan ilmoittamalle tilille. Tämä tarkoittaa samalla laillisen velkasopimuksen vahvistusta.
Lainanottajat lyhentävät lainaansa kuukausittain suoraveloituksella tai e-laskulla. Jos maksut myöhästyvät, velalliselle tulee muistutusmaksut ja sopimusrikkomus siirretään perintätoimiston hoidettavaksi.
Lainaaja ansaitsee rahaa lainanjärjestelypalkkiolla, tilinhoitomaksulla ja 1%-yksikön veloituksella saaduista tuotoista.
Näin sosiaalinen lainaus mahdollistaa kaikille paremman tuoton. Lainanantajat saavat hyvän tuoton, lainanottajat alhaisemmat korot ja pankit jäävät nuolemaan näppejään.
Sosiaalinen lainaus on maailmalla jo jalansijaa ottanut finanssi-innovaatio. Esimerkiksi Englannissa toimii Zopa, USA:ssa Lending Club ja Ruotsissa Loanland.
miten vertaislainaa haetaan ja mistä ”paikasta”.
Hei ja kiitos kommentistasi.
Lainaa haetaan tekemällä oma ilmoitus palveluumme. Käytännössä hakiessa sinun tulee ilmoittaa omat tietosi ja kirjoittaa esimerkiksi mihin tarkoitukseen laina tulee. Tämän jälkeen muut voivat tarjota sinulle lainaa. Mikäli tarjoajia on tarpeeksi, rahat siirretään sinulle kun ilmoitus umpeutuu. Takaisinmaksu tehdään meidän kauttamme.
Yllä oleva oli suhteellisen lavea kuvaus toiminnastamme, kirjoitamme tänne tarkennusta sitä mukaan kun palvelumme tarkka toiminta valmistuu. Meillä on kehitystyö vielä kesken, joten hakemuksen teko ei onnistu vielä. Pyrimme tuomaan palvelumme tähän osoitteeseen (www.lainaaja.fi) testattavaksi kevään/kesän aikana jonka jälkeen sen tulee varsinaisesti toimivaksi.
Terveisin
Tuomas Talola
Lainaaja.fi toimitusjohtaja
tuomas.talola@lainaaja.fi
050 3394 100
Lainan korko on lainan antajalle veronalaista tuloa. Tekeekö lainaaja.fi ennakonpidätyksen ja ilmoittaako tiedot verottajalle?
Hei,
Emme tee ennakonpidätystä. Jokainen lainanantaja saa meiltä tuottoraportin, josta käy ilmi saatu korkotuotto sekä kuinka paljon veroa tulee maksaa.
T: Tuomas Talola
Sosiaalinen lainaus liiketoimintana toimii busineksena suurissa talousalueissa, mutta vähäväkisen ja persaukisen Suomilandian kokoisessa maassa voi olla haastetta saada tarpeeksi volyymiä. Toivotaan parasta ja ei muuta kuin menestystä liiketoimintaanne!
Sosiaalinen lainaus ??? Nimi kuulostaa liikaa sosiaaliselta luotolta ja varmaan moni sotkee nuo keskenään. En kyllä oikein jaksa uskoa, että pidemmän päälle homma toimii. Mikä yritys tarvitsee muutaman tonnin lainan ? Ei monikaan. Kyllä lainasumman pitäisi olla useita kymmeniä tuhansia ja silloin pienten summien lainaajia ei tarpeeksi löydy. Yritys, joka on asiat hoitanut, saa kyllä pankistakin sen lainan. Entäs yksityiset sitten. Yksityiset varmaan haluaa lainaa, mutta ne jotka tuon kautta lainaa, on ikävä kyllä niitä, joilla luottotiedot on juuri puhdistuneet entisistä pikavipeistä ja uutta virtaa pitää saada. Sieltä paukkuu ne luottotappiot.
Suomesta löytyisi kyllä lainan tarvitsijoita, jotka maksaisivat lainansa takaisinkin, mutta heillä on ne luottotiedot menneet ja siksi eivät pankista lainaa saa. Ei luottotiedot kerro todellisuutta monenkaan kohdalla. Joillain se tietysti kertoo kaiken, mutta ne ihmiset, jotka sen lainan oikeasti tarvitseisivat asioiden järjestelyyn, he jäävät tämänkin ulkopuolelle. Toisaalta onneksi jäävät, sillä veikkaan ettei palvelu ole vuoden päästä toiminnassa. Ei muutama kymmenen voi luotottaa kauaa. Ei ainakaan 8% korolla.
Moi Eki ja kiitos onnentoivotuksista!
Olet täysin oikeassa siitä, että riittävän volyymin aikaansaaminen Suomessa on haasteellista. Olemme valmiit laajentamaan ulkomaille, kunhan ensin olemme saaneet homman pelittämään täällä.
Tuomas Talola
Mainio idea, toivottavasti saatte sivunne nopeasti pystyyn. Yksityisille (myös niille pikavippien ottajille) tässä on korko alhaisempi, voisi harkita jopa osamaksun korvaajaksi tietyissä tilanteissa. Tsemppiä ja kaikkea hyvää Tuomas ja muu tiimi. T: Tuleva lainanantaja
Moi Timppa,
Sosiaalinen lainaus on yksi mahdollinen nimitys toiminnallemme, koska sosiaalisuus on tärkeä elementti toiminnassa. Itse kuitenkin pidän enemmän vertaislainauksesta, koska se vastaa aika hyvin englanninkielistä sanaa (peer-to-peer lending). Aika näyttää mikä termi vakiintuu.
Olen samaa mieltä, että yrittäjäksi ei kannata lähteä jos heti joutuu ottamaan parin tonnin lainan. Sen sijaan en täysin yhdy siihen että kaikki huonot maksajat tulevat meille asiakkaiksi. Tällöinhän kenenkään ei kannattaisi tarjota lainoja, kuitenkin erilaisia virityksiä tuntuu koko tulevan markkinoille. Meidän hakemusprosessimme on kuitenkin pitkälti samanlainen kuin pankeissa, kysymme esimerkiksi tuloja ja lainamenoja hakemuksissa sekä tarkastamme niitä. Mikä etu pankeilla on muihin toimijoihin, on tietysti pidempi kokemus ja tieto asiakkaan rahaliikenteestä. Tämä siis sillä edellytyksellä, että lainaa haetaan samasta pankista, missä palkkatili on.
Olet myös oikeassa siitä, että luottotiedot eivät kerro koko totuutta, mutta valitettavasti ei parempaakaan ole tällä hetkellä tarjolla. Minulla on muutamia ideoita, miten tätä voisi parantaa, toivottavasti pääsemme joskus toteuttamaan niitä ideoita.
Oma veikkaukseni on luonnollisesti päinvastainen sinuun verrattuna. Ja mikäli 8% ei kata mielestäsi riskiä, voit toki tarjota korkeampaa korkoa, maksimi on tällä hetkellä 20%. Tosin tällä tarjouksella ei välttämättä pääse mukaan lainaan.
Tuomas
Kiitos onnentoivotuksista ja hyviä sijoituksia sinulle!
Tuomas
Mielenkiintinen idea mutta miten se loppujen lopuksi toimii siinä vaiheessa jos laina jää maksamatta? Syntyykö sopimussuhde piensijoittajan ja lainanottajan välille vai lainanottajan ja Vertaislaina Oy:n välille? Lainassa ei taida olla vakuuksia joita realisoimalla takaisinmaksu tapahtuisi kainanottajan laiminlyödessä velvoitteena, joten jonkun on on haettava päätös käräjäoikeudesta ennen kuin ulosottomies ryhtyy perintätoimiin. Hakeeko tuon päätöksen lainanantaja vai välittäjäyritys? Entä kumpi pitää huolen siitä ettei saatava vanhene? Saavatko lainanantajat tietoonsa sen kenelle he ovat rahaa lainanneet?
Mikäli lainaa ei makseta kehoituksista huolimatta, siirrämme laskun perintään. Perinnän hoitaa meidän yhteistyökumppanimme Lindorff ja viivästyskorot maksetaan lainanantajille. He myös hakevat tarvittaessa käräjäoikeudesta ulosottopäätöksen jonka Lainaaja maksaa ja myöhemmin kuittaa sen tulevista maksuista. Perintää jatketaan ulosottokelpoisista tuloista kunnes velka on kuitattu.
Lainanottajan ja -antajan tiedot tulevat esille velkakirjalla, jonka he tekevät keskenään. Siinä ovat heidän tietonsa, lukuunottamatta henkilötunnuksia.
Tuomas Talola